Blije kinderen bij scholen van Tinkong πŸ˜ƒ !!


Vandaag 11 oktober was het dan zover!! We mochten na weken van voorbereiding 7 scholen blij maken met heel veel lesmateriaal. 




De scholen was gevraagd zelf een lijstje aan te leveren met dingen waar hun de meeste behoefte aan hadden. Voor de ene school waren dit whiteborden om in de klas te gebruiken, voor de ander waren dat watertonnen om de kinderen vers water te geven elke dag en voor weer een andere school waren dit matjes voor op de grond om de kinderen tussen de middag op te laten slapen.

Het was een bijzondere ochtend die op ons heel veel indruk heeft gemaakt en waar wij ontzettend naar uit hebben gekeken. Eindelijk konden we van het geld uit Nederland wat wij mochten krijgen de kinderen van Ghana ontzettend blij maken!!




De eerste schoolborden worden vandaag door leerlingen van een dichtbijzijnde school zelf opgehaald de rest gaat op een klein vrachtauto'tje die deze dag met ons mee zal rijden



Een bezoek aan de Junior High school van Tinkong waar iedereen voor het ontvangst nog een korte uitleg krijgt van wie ze deze spullen krijgen.


De tweede school een wereld van verschil (schoon)vader Boeve kijkt verbaasd rond
Wordt hier lesgegeven ?!

Even met de enthousiaste kinderen op de foto, voordat we naar de volgende school gaan.
Alle kinderen hebben we kunnen voorzien van bruikbaar lesmateriaal zoals een pen , schrift en potlood.


Op naar de volgende school  ( Lord International School ) waar kinderen tussen de middag op de kale grond liggen te slapen !! Voor deze school hebben we 10 extra matjes kunnen kopen.





Naast de matjes vroeg deze school ook om schoolbankjes waarvan we er 4 hebben gegeven.





Naast het lesmateriaal konden we ook nog de oude voetbalshirts van vv Wilsum een goede bestemming geven bij verschillende scholen. Dit werd met luid gejuich ontvangen door de kinderen.


Nog een groepsfoto met een aantal medewerkers van de Live Now Foundation die ons geholpen hebben om dit allemaal mogelijk te maken

Namens de kinderen van Ghana willen we iedereen die dit op wat voor manier dan ook mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken !!






Reacties

Populaire posts van deze blog

Wij gaan naar Ghana!