Wij gaan naar Ghana!

Op 8 augustus 2017 is het zover. Dan gaan wij met het gezin (Jeroen, Angelique, Daimy , Esmée en Kyan) ontwikkelingswerk doen in Ghana, Afrika.



Waar gaan we naar toe?
Voor de stichting Go Ghana gaan we aan de slag in Tinkong. Dat is een dorp in de Eastern Region in Ghana, ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de regiohoofdstad Koforidua en 60 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Ghana, Accra. 




 


Wat doet de stichting precies in Ghana?

De Go Ghana stichting heeft een groot terrein van 5 hectare. Op dat stukje grond staan inmiddels een medische kliniek (Live Now Clinic) en een mortuarium. De bedoeling is dat er aan het einde van 2017 een school gebouwd gaat worden voor beroepsonderwijs voor de allerarmsten. Voor veel kinderen in Ghana houdt het onderwijs na de basisschool namelijk op. Ook het niveau/de kwaliteit van veel basisscholen is van een ander niveau dan wij in Nederland gewend zijn.



Een goede toekomst begint bij goed onderwijs. Hierdoor krijgen de kinderen van Tinkong en haar omgeving extra kansen voor het opbouwen van een eigen toekomst.
Meer info over de stichting kunt u vinden op: https://go-ghana.nl/


Dit wordt ons huis tijdens ons verblijf in Ghana

Wat gaan we in Ghana doen?

Naast het inventariseren en treffen van de voorbereidingen voor de school ( o.a. een sanitairgebouw), zullen wij ons ook bezig houden met het stimuleren van de contacten tussen de scholen en de stichting en willen we de samenwerking tussen scholen verbeteren door sporttoernooien te organiseren.



Kortom, genoeg te doen in die 3 maanden. Het werkelijk voltooien van de school zullen wij helaas niet meemaken, maar wij mogen hier wel ons steentje aan bijdrage.



U kunt ook meehelpen!
De komende 3 maanden willen wij proberen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen ten behoeve van dit project. Veel lieve mensen om ons heen willen ons daar bij helpen of zijn hier al druk mee bezig.


Mocht u ons willen helpen of financieel willen steunen dan zou dit geweldig zijn!
Daarnaast zouden wij het heel fijn vinden als u voor ons zou willen bidden om Zijn zegen voor het werk dat wij daar willen gaan doen.

Als u het project financieel wilt steunen dan kunt u dit overmaken op rekeningnummer: NL60INGB 0653903294 t.n.v. J. van Ginkel onder vermelding van gift Go Ghana.





Reacties

Populaire posts van deze blog