Summercamp

Alweer een week voorbij........de tijd vliegt.
 Er is zoveel te vertellen. Laten we beginnen bij de 1e week van de Summerschool.

Na een aantal dagen kennismaking en verkennen van de omgeving zijn we maandag 14 augustus gestart met de summerschool.
Doordat het s’avonds vroeg donker is begint de dag een stuk eerder, wat voor ons betekent dat we om 6.00 uur op moeten staan om de benodigde spullen te pakken en te ontbijten. Om 8 uur worden we bij de summer school verwacht. Edwin van de stichting komt ons om 7.30 uur ophalen, zodat we lopend naar school kunnen gaan om daar op tijd te zijn 
😊.

Om 8 uur ontmoeten we daar de leraren die samen met ons de komende 3 weken aan de slag gaan.
Bij aankomst staan er al een aantal leraren te wachten maar ze zijn er nog lang niet allemaal. Ook zien we nog wel erg weinig kinderen 
😳.

Al snel blijkt dat er nog leraren onderweg zijn en er komen steeds meer kinderen binnendruppelen. De docenten die we een al een hand hebben gegeven komen voornamelijk voor een workshop in hetzelfde schoolgebouw als ons en niet voor de summerschool !!??. Oeps.......

In totaal zijn er bijna 100 kinderen. Dat is meer dan we hadden verwacht, dus goed nieuws. Nadat de klaslokalen zijn schoongemaakt voor gebruik kunnen we eindelijk beginnen. De eerste dag bestaat uit een kennismaking, het opruimen en schoonmaken van de lokalen, het geven van les en sportactiviteiten op het naastliggende sportveld.
Iedere dag wordt aangevangen en afgesloten met het opstellen van de kinderen in rijen waarna het onze vader wordt gebeden.

De kinderen worden verdeeld in 6 groepen. Groep 3/4, 5, 6 en junior high school 1 en 2. De groepen zijn te vergelijken zoals bij ons in Nederland. De jongste kinderen zijn ongeveer 6 jaar oud en de oudste kinderen zo'n 14 jaar.
Daimy, Esmée en  Kyan nemen ook plaats in een klas om les te volgen. Kyan heeft het na een uurtje wel gezien en gaat lekker buitenspelen met andere kinderen. De meiden gaan al aan de slag met hun eigen huiswerk dat ze meegekregen hebben vanuit Nederland. 


De vakken bestaan voornamelijk uit Engels ,Natuurkunde ,Wiskunde en Maatschappijleer.
Gedurende de week proberen we ook een creatieve les te geven. We hebben kleurpotloden, stiften, puntenslijpers en gummetjes meegenomen vanuit Nederland en dat is een groot succes.
Het duurt even voordat ze de sportactiviteiten door hebben die wij bedacht hebben voor hun. Wij willen ze slagbal en frisbee leren spelen in teams. Maar alleen al het vormen van teams is voor sommige docenten al een hele operatie 😉.Elke dag komen er steeds meer kinderen. We beginnen met bijna 100 kinderen, maar aan het einde van de week komen er al zo'n 160 kinderen en dat heeft wel gevolgen voor het programma. Zoals bijvoorbeeld de sportactiviteiten, die wij niet meer met alle kinderen tegelijk in 1x kunnen doen. 

Al met al een super mooie, maar ook vermoeiende week. De Ghanezen zijn ontzettend aardige mensen, maar de manier van leven is erg anders. Er zijn maar weinig Ghanezen die op tijd komen en zich aan hun afspraken houden. Ook voor de kinderen is het niet altijd mogelijk om op tijd te komen. Veel van de kinderen moeten thuis nog heel veel klusjes doen (zoals b.v. water halen) dus we zijn al blij als ze er rond 9.00 uur kunnen zijn. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Wij gaan naar Ghana!