Afsluiting summerschool


Afsluiting summerschool

Donderdag 31 augustus hebben we op de laatste dag als afscheid van de summerschool 157 kinderen blij mogen maken met een warme maaltijd en een afscheidscadeau bestaande uit een schrift een pen en een potlood die op advies van de docenten zeer bruikbaar waren.


Een leerling ( Colin 😄 )neemt 1 van de 25 pakketjes die onze kinderen hadden gemaakt in ontvangst vanwege het aanwezig zijn bij alle 14 dagen van de summerschool.
Ons was hij in het bijzonder opgevallen omdat hij alle dagen hetzelfde shirtje droeg...

Een bijzonder moment , Kinderen die je verbaasd vragen of ze echt iets te eten krijgen ?!

en dolblij zijn met een werkschrift voor school.
Deze dingen die voor ons in Nederland heel gewoon zijn waren voor de kinderen heel bijzonder het doet je wel wat als je ziet hoe de kinderen dit in ontvangst nemen en het bij ons niets meer is dan een dan dagelijks eetmoment of een gebruiksvoorwerp wat hier helemaal niet vanzelfsprekend is.



Per klas wordt er buiten het lokaal in groepjes van 8 opgeschept omdat de toeloop anders niet in de hand gehouden kan worden.


Gezamenlijk wordt er gebeden voordat er gegeten gaat worden.


2 dolblije kinderen die vragen of ze echt zomaar wat te eten krijgen ?!


Op de laatste dag waren er voor de kinderen diverse sportactiviteiten waaronder slagbal wat ze helemaal geweldig vinden en hebben we de dag afgesloten met het gezamenlijk dansen op Afrikaanse muziek








Ook kregen we nog bezoek van een dame die nog wat gekookte pinda's probeerde te verkopen voor 1 cidi voor een handjevol dit is 0,20 cent.





Voor de meeste kinderen onbetaalbaar sommige docenten kochten er wat van.




Al met al een geslaagde dag en een mooie periode om op terug te kijken die we met de 9 docenten hebben afgesloten met eten , drinken en een groepsfoto.

De komende weken gaan we ons nu verder bezig houden met het bezoeken van de diverse scholen en huisbezoeken bij docenten ter informatie voor de nieuw te bouwen praktijkschool en het bezoeken van sanitairgelegenheden om de kosten en mogelijkheden voor het sanitairgebouw verder in kaart te brengen.


Groetjes Jeroen , Angelique , Daimy , Esmée en Kyan

  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wij gaan naar Ghana!